
Artykuł sponsorowany
W związku z wejściem w życie 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (RODO) zmieniamy naszą Politykę Prywatności i Regulamin Portalu.
Prosimy o zapoznanie się ze zmianami. Więcej informacji na temat przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz tutaj:
Zamknij oknoTomasz Mrozek-Gliszczyński był gościem „Sportowego Weekendu” w Weekend FM.
Jeśli ktoś obawiał się o to czy Red Devils Chojnice przystąpią do kolejnego sezonu po spadku z Futsal Ekstraklasy, to może być uspokojony po wysłuchaniu wywiadu, którego udzielił „Sportowemu Weekendowi” w Weekend FM prezes Tomasz Mrozek-Gliszczyński. Jak zapewnia, celem klubu jest jak najszybszy powrót do elity. A nawet gdyby zdarzyło się, że kuchennymi drzwiami chojniczanie mogliby pozostać w najwyższej klasie rozgrywkowej przez problemy innych klubów, mają być na to gotowi.
Oceniając poprzedni sezon i wszystkie problemy, z jakimi klub się mierzył, szef zarządu Red Devils Chojnice dochodzi do wniosku, że nie ma powodu, żeby kogokolwiek przepraszać. Na czym opiera to przekonanie? Czy nadal nosi się z zapowiadanym wcześniej zamiarem rezygnacji z funkcji prezesa? Z jakich przyczyn uważa, że Ireneusz Wróblewski mógłby być jego potencjalnym następcą? Dlaczego Jaroslav Piesotskyi ma pozostać trenerem? Którzy zawodnicy mają odejść, a kogo „Czerwone Diabły” chcą zatrzymać? Czy klub nadal będzie sprowadzał „zawodników z YouTube’a”? Dlaczego Wojciech Piepiorka i jego gość różnią się w ocenie gry Luiza Teixeira Filho? Dlaczego prezes mówi, że manager Heledera Diaza oszukał Red Devils? Skąd – zdaniem Tomasza Mrozka-Gliszczyńskiego – wzięła się aferka ze znikającymi komentarzami z facebookowej strony klubu? Te i inne wątki poruszone zostały w tej rozmowie.
Rozmowa Wojciecha Piepiorki z Tomaszem Mrozkiem-Gliszczyńskim – część 1
Rozmowa Wojciecha Piepiorki z Tomaszem Mrozkiem-Gliszczyńskim – część 2
Sportowy Weekend nr 211
Słuchaj w: